miercuri, 29 iunie 2016

REGULAMENTUL CASEI

       Dragostea față de copii nu înseamnă să le permitem orice oricînd. Fiecare părinte ține la educația copilului și își dorește ca acesta să se comporte cuviincios în toate situațiile și peste tot. Pentru asta e important ca, copiii să aibă niște limite. În acest sens sunt binevenite un șir de reguli bune de respectat pentru fiecare membru al familiei, astfel încît copiii să vadă că ceea ce lise cere lor e respectat și de părinți și așa le va fi mai ușor să ajungă la un comportament cuviincios.

      Pentru întocmirea setului de reguli e bine să ținem cont de anumite recomandări:


  • Numărul regulilor să fie unul rezonabil (pînă la 10) pentru a putea fi respectate;
  • Stabilirea regulilor să se facă împreună cu toți membrii familiei, inclusiv copiii, dacă sunt mai măricei pot veni și ei cu propuneri;
  • Regulile să fie clare (fără a lăsa loc de interpretări) și cît mai scurte.
      Lista cu regulile bine gîndite se va afișa la un loc vizibil din casă, cum ar fi ușa de la frigider sau un perete în salon, acolo unde petrecem suficient timp așa încît să ne reamintim regulile ori de cîte ori este cazul.

      Nu vom uita să apreciem efortul copiilor atunci cînd vedem primele rezultate, cînd procedează întocmai cum a fost stabilit în regulament. Acest lucru va contribui la creșterea stimei față de sine.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu